Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  28/11/1994
Data da última atualização:  14/05/1997
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MAGALHAES, B. P.; HUMBER, R. A.; SHIELDS E. J.; ROBERTS, D. W.
Afiliação:  EMBRAPA-CENARGEN.
Título:  Effects of environment and nutrition on conidium germination and appressorium formation by Zoophthora radicans (Zygomycetes: Entomophthorales): a pathogen of the potato leafhopper (Homoptera: Cicadellidae).
Ano de publicação:  1991
Fonte/Imprenta:  Environmental Entomology, Lanham, v.20, n.5, p.1460-1468, 1991.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Conidium germination and differentiation of Zoophthora radicans on water agar were investigated to identify requirements for the production of appressoria, the structures needed for virulence. Appressorium formation was more sensitive to environmental and nutritional changes than was conidium germination. Temperature affected both formation of germ tubes and appressoria, and the best temperature-nutrient interaction was found for appressorium formation at 25-30°C and 1% yeast extract. At 15°C, conidium germination was depressed independent of the nutrient concentration, and appressoria did not form. The volume of liquid overlaying the conidia and the yeast extract concentration individually affected appressorium formation. The best interaction between the volume of liquid and yeast extract concentration was the combination of a large volume of liquid medium (3 ml/962 mm 2 surface area) and 1% yeast extract. Of the 12 nitrogen sources tested, the best for germination and appressorium formation were yeast extract and Bacto-Soytone. Glucose, maltose, and starch were the best of the 12 carbon sources tested. Increasing osmotic pressure caused by different concentrations of maltose and polyethylene glycol adversely affected formation of germ tubes and appressoria. Subculturing did not affect formation of germ tubes, but the frequency of appressorium formation decreased after 12 transfers. The best pH for appressorium formation was between 7.0 and 7.2. Z. radicans produced appress... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Conidium; Grasshopper.
Thesagro:  Conídio; Empoasca Fabae; Fungo; Gafanhoto; Germinação; Zoophthora Radicans.
Thesaurus Nal:  Empoasca; germination; Insect pathology; Insects.
Categoria do assunto:  --
O Insetos e Entomologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN9912 - 1UPCAP - --
CNPAF7103 - 1UPCAP - PP19911991
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  21/05/2015
Data da última atualização:  21/05/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  RODRIGUES, A. N.; BISCOLA, P. H. N.; TANURE, J. P. M.; ALMEIDA, J. G. de; ANDREU, M. P.; CARROMEU, C.
Afiliação:  AMANDA DO NASCIMENTO RODRIGUES, Graduanda da Universidade Federal de Mato Grosso do Sul e estagiária da Embrapa Gado de Corte; PAULO HENRIQUE NOGUEIRA BISCOLA, CNPGC; JANAINA PAULA MARQUES TANURE, CNPGC; JOSE GOMES DE ALMEIDA, CNPGC; MAXWELL PARRELA ANDREU, CNPGC; CAMILO CARROMEU, CNPGC.
Título:  Módulo de gestão da qualidade do Pandora.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 10., 2014, Campo Grande, MS. [Anais da..]. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2014. p.12-13.
Páginas:  2 p.
Série:  (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 208).
Idioma:  Português
Notas:  Comissão organizadora: Grácia Maria Soares Rosinha, Alexandra Rocha de Oliveira, Rodrigo Carvalho Alva.
Palavras-Chave:  Gestão Documental; Sistema de Ges - tão de Qualidade (SGQ.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/124239/1/DOC208-Final.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGC16136 - 1UMTRA - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional